Громада на Харківщині отримала енергетичну допомогу: де встановлять обладнання (ФОТО, ВІДЕО)

Допомога є надзвичайно актуальною для відновлення енергетичної інфраструктури

Громади на Харківщині продовжують підготовку до зимового періоду та можливих тривалих відключень світла внаслідок ворожих обстрілів. Допомагають підвищити енергетичну незалежність міжнародні партнери. Так, Дергачівська громада отримала важливе обладнання, повідомляють "Коментарі. Харків".

У Дергачівській міській раді розповіли, що за сприяння волонтерської організації “Харкову Мир” та німецького фонду “Визнання. Довіра. Перспектива” громада отримала 2 генератори та 1 інвертор.

“Технічне устаткування буде використовуватись у Безруках, Слатиному та Козачій Лопані у якості альтернативного джерела енергії на випадок блекауту”, - пояснили у міській раді.

Важливе енергетичне обладнання передала також Литовська Республіка. “Фахівці “Харківобленерго” щодня працюють над відновленням енергетичної інфраструктури нашої громади, тому ця допомога є надзвичайно актуальною. Обладнання буде спрямоване на відновлення електромереж у деокупованих населених пунктах”, - зазначили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в етері національного телемарафону розповів, що буде зі зв'язком у випадку блекауту. 

За його словами, в Україні впродовж року покращували зв’язок, щоб він був у разі блекауту. "Тому закуповуються операторами акумулятори, і системи резервного живлення, і громадяни активно переходять на енергоощадні інтернет мережі. І цей останній інструмент є досить ефективним", – зазначив Михайло Федоров.

Як залишатися онлайн під час блекауту, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися