На Харківщині на АЗС завищували ціни: що відомо

Компанію оштрафували за порушення порядку декларування зміни роздрібних цін на пальне у 2022 році

Суд підтвердив правомірність рішення ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області про накладення штрафу на понад 755 тис. грн за порушення порядку декларування цін на пальне. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління.

У службі розповіли, що відома на території України мережа автозаправок оскаржила в суді рішення ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області про накладення адміністративно-господарських санкцій за порушення порядку декларування зміни роздрібних цін на пальне у 2022 році. 

Однак відділ правового забезпечення ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області довів у суді: 

- належність і допустимість електронних доказів, наданих під час позапланової перевірки;

- наявність підстав для застосування адміністративно-господарських санкцій у вигляді штрафу та вилучення необґрунтовано одержаної виручки, отриманої у зв’язку з реалізацією товарів, що мають істотну соціальну значущість (бензин марки А-92, А-95) з перевищенням ціни більше ніж на 5% без попереднього декларування. 

“За результатами розгляду справи Черкаський окружний адміністративний суд 04.10.2023 відмовив у повному обсязі в задоволенні позову суб’єкта господарювання про визнання протиправним та скасування рішення Головного управління”, - уточнили в головному управлінні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області перевіряють застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в Урядовій програмі “Доступні ліки”. Детальніше про результати перевірки читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися