Стало відомо, що зміниться в метро Харкова: деталі

Нові вагони вводитимуть в експлуатацію поступово

Варшавський метрополітен передасть Харкову три рухомих склади метро як гуманітарну допомогу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Виконком Харківської міськради ухвалив рішення про організаційні заходи щодо співпраці з Варшавським метрополітеном.

В. о. директора Департаменту інфраструктури Олександр Мірошниченко зазначив, що зараз готується тендерна документація для доставлення 18 вагонів, кожен з яких розрахований приблизно на 40 сидячих місць, а загальна місткість становить до 273 пасажирів.

Олександр Мірошниченко наголосив, що потяги потребують переобладнання на нашу ширину колії, що займе деякий час. “Після цього поступово вводитимемо їх в експлуатацію. Завдяки цій допомозі ми оновимо рухомий склад, що дозволить покращити умови перевезення харків'ян та за необхідності скоротити інтервали руху”, - уточнив в. о. директора Департаменту інфраструктури.

У Харківській міській раді нагадали, що домовленості щодо передачі Харкову рухомого складу метрополітену були досягнуті в серпні під час зустрічі міського голови Ігоря Терехова з віцемером Варшави Міхаілом Ольшевським та керівником Варшавського метрополітену Єжи Лейком.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про реалізацію деяких проєктів. За його словами, міська влада проводить тендер на закупівлю рухомого складу метрополітену на 45 млн євро. На лінію новий транспорт вийде відразу після отримання.

Детальніше про будівництво нових станцій метро в Харкові читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися