У Харкові замовили вікна за завищеними цінами: деталі

Лише на закупівлі металопластикових віконних блоків переплата становитиме мінімум 130 тис. грн

Управління соціального захисту населення адміністрації Холодногірського району 16 жовтня підписало договір із ФОП Колесов Богдан Васильович на 483,6 тис. грн. Предмет договору - капітальний ремонт по заміні вікон в приміщенні по вулиці Коцарській, 54. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

Відповідний тендер розміщений в системі публічних закупівель “ProZorro”.

Роботи з капітального ремонту планують виконати до 20 грудня 2023 року.

Майже 80% вартості договору – це закупівля віконних металопластикових блоків.

Один квадратний метр коштував 7752 грн, що значно дорожче, ніж металопластикові віконні блоки, які нещодавно закупили інші структури міського підпорядкування.

picture

Наприклад ДЮСШ “Восток” Харківської міськради у вересні цього року уклала договір на заміну вікон у нежитловому приміщенні по вул. Дванадцятого Квітня, 5-А. "Там квадратний метр металопластикових віконних блоків із шестикамерного профілю, з енергозберігаючим двокамерним склопакетом, коштував 5091 грн, тобто уполовину дешевше, ніж у Холодногірському районі", - пише ХАЦ.

picture

У Харківській області на різних об’єктах вартість металопластикових віконних блоків коливається в межах 3500 - 5000 грн за 1 кв. м.

Лише на закупівлі металопластикових віконних блоків управління соцзахисту переплатить мінімум 130 тис. грн.

Варто зазначити, що у Холодногірському районі також коштовними виявились і відливи з листової сталі, закуплені по 246,8 грн за метр.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, чи потрібно робити перевірки у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися