У ветеранів Харківщини з'являться помічники

До проєкта приєднуються усі громади Харківщини

Громади Харківщини долучаються до участі в експериментальному проєкті "Помічник ветерана". Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Цей проєкт ініційований Міністерством у справах ветеранів України та передбачає створення у громадах Сервісних офісів у справах ветеранів. Там працюватимуть помічники ветеранів, які в координації з усіма державними та недержавними інституціями допомагатимуть демобілізованим військовим та членам їхніх родин переходити до цивільного життя.

"Для участі в пілотному проєкті в нашій області обрано вісім громад: Богодухівська, Валківська, Балаклійська, Красноградська, Лозівська, Харківська, Чугуївська та Пісочинська. В рамках проєкту буде здійснюватися індивідуальний супровід ветерана за принципом "рівний-рівному". Тобто, помічниками будуть, насамперед, власне ветерани, члени їхніх родин чи родин загиблих воїнів", - написав Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ситуацію з опаленням у Харківській області. Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в етері "Єдиних новин" розповів про ситуацію з опаленням будинків мешканців регіону. "Продовжуємо подавати тепло споживачам Харківщини. Наразі громадах області запущені 74 котельні. Першочергово тепло подається до соціально важливих об'єктів. На сьогодні уже мають опалення 83 об'єкти соціальної сфери, в тому числі 28 лікарень. Також з теплом уже 469 багатоквартирних будинків області", - розповів Олег Синєгубов. Також очільник ХОВА згадав про важку ситуацію з енергопостачанням у селі на Куп'янщині. "Внаслідок ударів рф керованими авіабомбами по с. Курилівка Куп'янського району пошкоджено лінії електропередач. Без світла залишилися 140 дворів, в яких проживають 230 мешканців. Наразі фахівці роблять усе можливе, щоб якнайшвидше відновити електропостачання", - зазначив начальник адміністрації.



Джерело: https://t.me/synegubov/7342
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися