Які об'єкти працюватимуть на Північній Салтівці та в інших районах Харкова без світла

Без світла у Харкові будуть працювати 310 аптек

У Харкові функціонують близько 500 аптек, що складає 85% від довоєнної кількості. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У раді розповіли, що на Північній Салтівці функціонують “Аптека оптових цін”, “9-1-1”, “Мед-Сервіс” на вул. Дружби Народів, вул. Гвардійців-Широнінців та вул. Леся Сердюка. У П’ятихатках діють аптеки “9-1-1” та “Сатурн-фарм” на вул. Академіка Вальтера. 

“Власники закладів обладнують їх генераторами та джерелами автономного живлення, щоб  забезпечувати населення необхідними ліками, санітарно-гігієнічними засобами та іншими товарами першої необхідності у разі перебоїв зі світлом”, - пояснили у міській раді.

Також жителям міста пояснили, що у випадках тривалого відключення електроенергії в місті готові працювати 310 аптек.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в етері національного телемарафону розповів, що буде зі зв'язком у випадку блекауту. За його словами, в Україні впродовж року покращували зв’язок, щоб він був у разі блекауту. "Тому закуповуються операторами акумулятори, і системи резервного живлення, і громадяни активно переходять на енергоощадні інтернет мережі. І цей останній інструмент є досить ефективним", – зазначив Михайло Федоров.

Він також рекомендує українцям звернутися до своїх операторів та дізнатися чи є в них така послуга як PON. “Це сучасна технологія, яка дозволяє бути онлайн, якщо немає світла протягом 72 годин”, – додав Федоров. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися