У Харківській області розповіли про роботу нової групи

Вона відповідає за прозорість органів влади

Євген Іванов розповів проміжні результати діяльності робочої групи "Прозорість і підзвітність". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

У складі робочої групи "Прозорість і підзвітність" працюють представники структурних підрозділів ХОВА, правоохоронних органів, громадських організацій та керівники районних військових адміністрацій області.

Очолює групу заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. 

"Робочу групу “Прозорість і підзвітність” було створено 10 жовтня розпорядженням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова. Ми затвердили дорожню карту, визначили пріоритети діяльності, періодичність звітування тощо. Вже до 16 жовтня всі РВА доповіли про створення таких само робочих груп у своїх районах", - розповів Євген Іванов. 

Він також зазначив, що в межах діяльності робочої групи для структурних підрозділів ХОВА проводяться тренінги щодо забезпечення доброчесності держслужбовців, відновлення декларування та забезпечення прозорості під час використання коштів бюджетів усіх рівнів. На офіційному сайті Харківської облвійськадміністрації створено рубрику "Публічні закупівлі", де розміщується інформація щодо використання бюджетних коштів органами державної влади та місцевого самоврядування. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про створення нової робочої групи в ХарковіУ всіх районних адміністраціях Харківщини створили робочі групи "Прозорість та підзвітність". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА. Робочі групи в усіх семи районних військових адміністраціях області створювалися за аналогічним принципом, як при Харківській облвійськадміністрації.   До них увійшли представники органів місцевого самоврядування, правоохоронці, профільні відділи та представники громадськості. Обов’язки робочих груп при районах аналогічні – проведення засідань для аналізу звернень громадськості, збору інформації щодо тендерних закупівель для контролю тощо. Раціональне прозоре використання коштів – основний принцип бюджетування.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися