В одній з громад Харківщини визначилися хто буде забезпечений дровами

Також визначилися з джерелом фінансування

У Лозівській громаді паливною деревиною планують забезпечувати за рахунок коштів власного бюджету та благодійників. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

Питання забезпечення паливною деревиною потребуючих верств населення Харківської області розглянули на селекторній нараді ХОВА сьогодні, 27 жовтня. Лозівську громаду представили керівники управлінь міської ради на чолі з першим заступником міського голови Олександром Жидковим та заступником Ашотом Кероповим.  

"Через декілька днів уже початок листопада, але коштів від держави для закупівлі деревини, як минулого року, немає і ми не впевнені, що вони надійдуть, - відзначив заступник голови ХОВА Євген Іванов. - Питання забезпечення паливною деревиною, громадам доведеться вирішувати за рахунок власних сил. Розпочати цю роботу хоча б з малозабезпечених".

В ХОВА зазначили, підтримка міжнародних організації у цьому напрямку роботи, поки що зосереджена на допомозі населенню прифронтових зон. Усі інші громади Харківської області під цей перелік не потрапляють. 

У Лозівській громаді питання виділення коштів на закупівлю деревини винесуть на розгляд депутатів міської ради. До цієї роботи долучатимуть благодійників. Частково забезпечуватимуть за рахунок видалення аварійних дерев.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про видачу дров у Харківській області. За підтримки Міжнародної гуманітарної організації "Medair" мешканці старостинських округів  Балаклійської громади отримують дрова на опалювальний сезон 2023/2024. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської військової адміністрації. Зокрема, по 5 м.куб на один двір забезпечили 60 дворів у Асіівському старостинському окрузі, 37 дворів у Волохово-Ярському старостинському окрузі, 36 дворів у Чепільському старостинському окрузі. Також за підтримки Благодійної організації "Карітас" жителі Чепільського старостинського округу отримали грошову допомогу на придбання деревини паливної на осінньо-зимовий період для 84 домоволодінь.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися