У Харківській області знайшли російськомовну рекламу

Держпродспоживслужба продовжує виписувати штрафи

Харківська обласна Держпродспоживслужба за минулий рік виявила декілька випадків реклами недержавною мовою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Під час проведення відповідних заходів контролю виявляються факти порушень вимог статті 6 Закону України "Про рекламу".

Також у 2023 році до ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області надійшло 5 звернень Уповноваженого із захисту державної мови щодо порушень – розміщення зовнішньої реклами в Харкові недержавною мовою (загалом майже 400 рекламних носіїв). Головним управлінням винесено 46 рішень про накладання штрафу за порушення ч. 1 ст. 6 Закону України "Про рекламу" на суму 78 тис. грн. Торік щодо розміщення реклами недержавною мовою в Харкові було 44 звернення від споживачів, винесено 32 рішення про накладання штрафу за порушення ч. 1 ст. 6 Закону України "Про рекламу" на суму 163 тис. грн.

Відповідно до статті 6 Закону України "Про рекламу" мовою реклами повинна бути державна. Згідно із Законом України  "Про забезпечення функціонування" української мови як державної", держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, зокрема в рекламі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про штрафи за рекламу у Харківській областіУ Харкові оштрафували суб'єкт господарювання за розміщення реклами російською мовою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області. У Головного управлінні розповіли, що відділ правового забезпечення довів у суді наявність підстав для застосування шести рішень про накладення штрафів на суб’єкта господарювання за порушення Закону України “Про рекламу”. Головне управління виявило розміщення зовнішньої реклами з ознаками порушення частини 1 статті 6, абзацу 5 частини 4 статті 21 Закону України “Про рекламу”. За адресою: м. Харків, вул. Василя Мельникова, буд. 5, було виявлено: щит на фасаді з інформаційним полем: “Стоматологическая клиника…”,  кронштейн на фасаді з інформаційним полем: “Стоматологическая клиника…”, реклама з переліком послуг у віконному отворі з інформаційним полем: “Стоматологическая клиника…”.



ufo

27 жовтня 2023, 19:07

Очередной идиотизм от "слуг". Прямо противоречит конституции. Что интересно, англоязычные и прочие надписи почему-то уповноваженого не смущают

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися