Ігор Терехов не погодився з резонансним рішенням прокуратури

Воно пов'язане з проблемним укриттям

Укриття, через неготовність якого прокуратура звернулася до суду, не перебуває на балансі Харкова, воно є приватною власністю. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланям на інформацію з виступу Ігора Терехова в етері національного телемарафону.

"Це не найбільше в Харкові укриття. Це укриття належало і досі належить приватній фірмі, це приватна власність, і підприємці, які володіють приватною власністю, тобто укриттям, вони не приділяли достатньої уваги цьому укриттю. Прокуратура відкрила кримінальне провадження (звернулася до суду - Ред.) і буде розслідувати, і будемо тиснути на цих недбайливих підприємців, щоб вони облаштували укриття. Бо це є їхня приватна власність і ми не можемо за законом використовувати кошти бюджету для обладнання цього укриття", — сказав він.

За словами Терехова, місто може взяти укриття на баланс.

"Потрібно домовлятися із ними й тоді ми все це облаштуємо", — додав він.

Загалом, за словами Терехова, в місті на балансі комунальників перебувають 3 105 укриттів, які "повністю облаштовані та готові".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про намагання нажитися на безпеці громадян у ХарковіПрокуратура вимагає привести в належний стан укриття у Харкові, розраховане на 600 осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Керівник Новобаварської окружної прокуратури Харкова подав до суду адміністративний позов в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до товариства з обмеженою відповідальністю про визнання незаконною бездіяльності та зобов’язання вчинити певні дії.  На території Новобаварського району Харкова знаходиться захисна споруда цивільного захисту, яка в умовах військової агресії російської федерації проти України через недодержання та порушення балансоутримувачем вимог законодавства України в сфері використання та забезпечення функціонування об’єктів цивільного захисту є не готовою до використання за призначенням. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися