У Харкові намагалися нажитися на безпеці громадян: подробиці

Під загрозою ледь не опинилися 600 осіб

Прокуратура вимагає привести в належний стан укриття у Харкові, розраховане на 600 осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Керівник Новобаварської окружної прокуратури Харкова подав до суду адміністративний позов в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області до товариства з обмеженою відповідальністю про визнання незаконною бездіяльності та зобов’язання вчинити певні дії. 

На території Новобаварського району Харкова знаходиться захисна споруда цивільного захисту, яка в умовах військової агресії російської федерації проти України через недодержання та порушення балансоутримувачем вимог законодавства України в сфері використання та забезпечення функціонування об’єктів цивільного захисту є не готовою до використання за призначенням. 

Сховище перебуває на балансі товариства з обмеженою відповідальністю. Його площа складає 900 кв. м та воно розраховане на 600 осіб. Однак протягом тривалого часу підприємство не забезпечувало належного технічного стану даного приміщення. Відповідно, це унеможливило використання укриття за призначенням. Станом на зараз входи і аварійні виходи засобами для доступу осіб з інвалідністю не обладнано, система опалення потребує капітального ремонту, приміщення неукомплектоване первинними засобами пожежогасіння, відсутня схема евакуації тощо. 

Отже, відповідач не виконує свої обов’язки по утриманню захисної споруди у готовому до використання стані, тому на сьогоднішній день використання захисної споруди за призначенням є неможливим. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про наслідки обстрілів "Нової пошти" у Харкові. Харкову передали нові українські книжки - щемливий вантаж від “Нової пошти”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної ради.  Днями Харківській обласній бібліотеці для дітей передали книжки. На коробці червоно-чорна наліпка свідчить: "Ця посилка вціліла після ракетного удару. 21.10.2023. Харків". Нова партія книжок займе особливе місце у фонді бібліотеки. “Книжка ‒ це теж зброя, ідеологічна, ментальна, культурна. А бібліотечні фонди є невід'ємною складовою інформаційних ресурсів держави”, - зазначили у Харківській обласній раді. На знак пам'яті про загиблих у Коротичі, про ціну, яку змушена платити Україна, ці книги будуть марковані такою самою наліпкою, яка стала черговим свідченням російської агресії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися