Як на Харківщині карають неплатників аліментів (ФОТО)

Порушник залучений до робіт, що були визначені органом місцевого самоврядування

За несплату аліментів можуть покарати виконанням суспільно корисних робіт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Кегичівської селищної ради. 

Відповідно до ухвалених змін уповноважені органи з питань пробації повинні виконувати адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. Особа, яка вчинила адмінправопорушення, повинна виконувати певні роботи, які оплачуються. Однак гроші особа не отримує -  плата перераховується на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів.

Суспільно корисні роботи призначаються районним, районним у місті, міським чи міськрайонним судом (суддею).

Суспільно корисні роботи можуть призначатися на строк від 120 до 360 годин і виконуються не більше восьми годин, а неповнолітніми – не більше двох годин на день.

Якщо боржник ухилятиметься від виконання суспільно корисних робіт, то його можуть заарештувати. Строк арешту визначається з розрахунку, що одна доба арешту дорівнює 15 годинам невиконаних суспільно корисних робіт, але не може перевищувати 15 діб.

В разі злісного ухилення від виконання суспільно корисних робіт до боржника можуть застосувати кримінальну відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 2 років.

“На сьогодні на території  Лозівського старостату правопорушник Ш.., що перебуває на обліку Красноградського районного сектору №2 філії Державної установи "Центр пробації" в Харківській області відбуває стягнення на території с. Лозова відповідно до розпорядження голови Кегичівської селищної ради та затвердженого графіка, дотримання правил техніки безпеки особисто контролює староста Любов Степаненко”, - повідомили у селищній раді.

У раді пояснили, що порушник залучений до робіт, що були визначені органом місцевого самоврядування, своєю працею приносить користь для громади та погашає виниклу заборгованість по аліментах, а значить, діти отримують кошти на навчання, розвиток та відпочинок.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителів Харкова попередили про штрафи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися