Що пропонують змінити в умовах комендантської години: подробиці

Законопроєкт було напрацьовано спільно з МВС та Нацполіцією

В Україні планують штрафувати громадян за порушення комендантської години. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Верховної ради України.

Народні депутати України зареєстрували законопроєкт про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану (№10195). Документ було розроблено спільно з Національною поліцією України та Міністерством внутрішніх справ.

На сайті парламенту зазначено, що мета проєкту закону - встановити адмінвідповідальність за порушення комендантської години громадянами, та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Запропоновані наступні норми: 

  • порушення комендантської години тягне за собою накладення штрафу на громадян від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 17 000 грн),

  • порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від 3 000 до 6 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 000 до 102 000).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, чому у Харкові та області не зменшують тривалість комендантської години




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися