Чому в Харкові та області не зменшують тривалість комендантської години

Зменшення тривалості комендантської години не найбільш нагальна проблема харків'ян

Навесні у деяких областях України переглянули тривалість комендантської години в бік зменшення. У Харківській області її тривалість залишили без змін. Журналісти порталу "Коментарі. Харків" поцікавились, чому в регіоні не зменшують тривалість комендантської години. 

У Харківській ОВА на офіційний інформаційний запит відповіли: “Враховуючи військову обстановку підстав для зміни дії комендантської години на території Харківської області немає”. Там також нагадали, що в регіоні з 5 грудня 2022 року запроваджено дію комендантської години з 23:00 до 05:00.

Політолог Аналітичного центру “Обсерваторія демократії” Антон Авксентьєв зазначив, що зараз немає критичної необхідності у зменшенні тривалості комендантської години.  До того ж її умови не найжорстокіші серед інших регіонів. “Наприклад, на Херсонщині комендантська година діє з 20:00 до 6:00, на Донеччині – з 21:00 до 5:00, у Запоріжжі та Дніпрі – з 00:00 до 5:00. Відповідно, немає об’єктивних підстав вважати чинні обмеження на пересування саме в Харківській області найжорсткішими в країні. Водночас зважаючи на неоднорідну ситуацію в межах регіону, військові адміністрації прифронтових громад можуть розглядати доцільність запровадження додаткових обмежень на своїй території”, - зазначив політолог. 

За словами експерта, питання можливого скорочення комендантської години в Харкові напряму пов’язано з розкладом роботи громадського транспорту, який необхідно приводити у відповідність. “Вже зараз наявний “розрив” у півтори години між початком комендантської години (23:00) і кінцем роботи міського транспорту (21:30)”, - зауважив Антон Авксентьєв.

Ймовірно, для більшої кількості харків’ян нагальнішим було б саме питання подовження руху громадського транспорту, наприклад, метрополітену, аніж скорочення комендантської години. “Безпосередньо в такому скороченні найбільше зацікавлені представники сфери послуг (кафе, ресторани, бари), які могли б збільшити прибуток за рахунок “зайвої” вечірньої години. Водночас суттєвого громадського інтересу тут не спостерігається”, - висловив переконання політолог.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у деяких громадах Харківської області не будуть відкривати пляжі для відпочинку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися