Жителям Харківщини відмовляють у виплаті компенсації за пошкоджене житло: у чому причина

У Борівській громаді ухвалили рішення про надання сертифікатів на відновлення по 9 об’єктах

На Харківщині триває робота з реєстрації пошкодженого російськими обстрілами житла та нарахуванню відповідної компенсації. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради.

Питання про хід реалізації державної програми "єВідновлення" в громаді та щодо організації робіт з відновлення багатоквартирних будинків в смт Борова, які були пошкоджені ворожими обстрілами, розглянули на черговій робочій нараді у селищній раді. 

Начальник відділу житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Олена Клименко розповіла, що на нарахування виплат за пошкоджене житло станом на 30 жовтня у Борівській громаді подано 161 заяву. Обстежили 110 об'єктів. По 89 заявках комісія ухвалила рішення про нарахування компенсації, інші зараз проходять опрацювання. 84 заявники вже отримали компенсацію на загальну суму 7 628 616, 36  грн. По 11 заявах прийнято рішення про відмову у наданні компенсації. Причиною називають значні руйнування, а сума, необхідна для ремонт таких об’єктів, значно перевищує 200 000 грн.

Також повідомляється, що на отримання компенсації за зруйноване майно подано 14 заяв від жителів Борівської громади. Станом на 30 жовтня 10 об’єктів комісія вже обстежила. За результатами обстеження ухвалені рішення про надання сертифікатів на відновлення по 9 об’єктах на загальну суму 15 290 582 грн. Робота у даному напрямку триває. 

Обговорили на нараді й питання відновлення багатоквартирних будинків у селищі Борова, які нещодавно постраждали від ворожих обстрілів та зазнали значних пошкоджень. У селищній раді повідомили, що вже завезені необхідні будівельні матеріали для виконання перекриття покрівель, спеціалісти провели консервацію віконних та балконних отворів тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Дергачах до грудня планують завершити відновлення деяких будинків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися