Жителі Харкова та області отримають нові грошові виплати: подробиці

Третій етап комплексної програми відновлення житла розпочнеться з 1 січня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про виплати українцям, які власним коштом відремонтували зруйноване житло. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

У відомстві уточнили, що йдеться про зміни до закону № 2923-IX. Документ регулює порядок виплати компенсацій громадянам, житло яких зазнало пошкоджень або було зруйноване внаслідок російської агресії.

Основна зміна – розширення форм компенсації за програмою “єВідновлення”. Відповідно до змін виплати зможуть отримати громадяни, які відремонтували житло власним коштом.

У відомстві повідомили, що це буде третій етап комплексної програми відновлення житла, який розпочнеться з 1 січня 2024 року.

У Мінреінтеграції нагадали, що перший етап передбачав ремонти пошкоджених будинків вартістю до 200 тисяч гривень. Під час другого можна було отримати компенсацію за повністю знищене житло.

“Запуск третього етапу планували давно з огляду на відповідні запити від громадян, які зробили ремонт самотужки. Адже вони так само претендують і мають право на державну компенсацію”, - уточнили у міністерстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині триває робота з реєстрації пошкодженого російськими обстрілами житла та нарахуванню відповідної компенсації.

Питання про хід реалізації державної програми "єВідновлення" в громаді та щодо організації робіт з відновлення багатоквартирних будинків в смт Борова, які були пошкоджені ворожими обстрілами, розглянули на черговій робочій нараді у селищній раді. 

Чому жителям Харківщини відмовляють у призначенні компенсацій за пошкоджене житло, читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/minre_ua/4471
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися