У Харкові з початком опалювального сезону збільшилася кількість звернень: що відбувається

Харків'яни цікавляться умовами отримання пільг та субсидій

З початком опалювального сезону почастішали звернення жителів міста щодо отримання пільг та субсидій.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У Департаменті соціальної політики розповіли, що торік до законодавства були внесені зміни. Відповідно до нововведень повноваження із призначення та виплати житлових субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги від міських та районних органів соціального захисту були передані до Пенсійного фонду України.

“Утім управління соціального захисту населення продовжують надавати харків’янам допомогу в оформленні субсидій та пільг. Фахівці управлінь приймають заяви та документи, формують електронний вигляд справи та забезпечують її передачу до Пенсійного фонду України”, - пояснили у міській раді.

Жителям Харкова нагадали, що з питань призначення житлових субсидій та пільг, а також їх виплати можна звернутись до територіального органу Пенсійного фонду України або до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області за тел.: (057) 715-75-75; ел. пошта: [email protected]. Контакт-центр ПФУ: 0 800 503 753, (044) 281-08-70, (044) 281-08-71.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон про виплати українцям, які власним коштом відремонтували зруйноване житло.

Документ регулює порядок виплати компенсацій громадянам, житло яких зазнало пошкоджень або було зруйноване внаслідок російської агресії. Основна зміна – розширення форм компенсації за програмою “єВідновлення”. Відповідно до змін виплати зможуть отримати громадяни, які відремонтували житло власним коштом.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися