Ігор Терехов закликав харків'ян подавати заявки на отримання виплат

Влада міста працює над відновленням конструктивів пошкоджених будинків, а мешканці власним коштом ремонтують помешкання

Жителі Харкова можуть отримати виплату на ремонт свого житла, яке має незначні пошкодження у результаті ворожих обстрілів, в рамках державної програми “єВідновлення”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Харківський міський голова Ігор Терехов в інтерв’ю спецпроєкту Українського Радіо Харкова "Майдан свободи" розповів про умови відновлення пошкоджених будинків. За його словами, влада міста працює над відновленням конструктивів будинків та комунікацій, а ремонтом помешкань займаються вже самі мешканці.

За словами Ігоря Терехова, містяни мають право на отримання коштів за свої пошкоджені квартири. "І я дуже прошу всіх харків’ян, щоб вони подавали заявку в “єВідновлення”. Ці кошти вони зможуть  витратити на ремонт своїх квартир", - зазначив Ігор Терехов.

У Харківській міській раді нагадали, що заявки на отримання грошової компенсації за програмою “єВідновлення” подали понад 9 тис. мешканців Харкова. Загальна сума виплат становить понад 136,7 млн грн. Станом на 27 жовтня спеціальна комісія відпрацювала понад 5,8 тис. заявок містян. Подати заявку можна в застосунку "Дія".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон про виплати українцям, які власним коштом відремонтували зруйноване житло.

У Мінреінтеграції уточнили, що йдеться про зміни до закону № 2923-IX. Документ регулює порядок виплати компенсацій громадянам, житло яких зазнало пошкоджень або було зруйноване внаслідок російської агресії. Основна зміна – розширення форм компенсації за програмою “єВідновлення”. Відповідно до змін виплати зможуть отримати громадяни, які відремонтували житло власним коштом.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися