Де на Харківщині перевірятимуть ВПО

Перевірка здійснюється шляхом фізичного відвідування місця розміщення ВПО

Відповідно до українського законодавства факти проживання ВПО можуть перевірятися. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Пісочинської селищної ради.

У раді повідомили, що у постанові Кабміну від 01.09.2023 № 936, а саме, в пункті 8 прописано проведення перевірки виконавчим органом селищної ради осіб з-поміж тих, що розмістили ВПО у власних домогосподарствах.

Жителям населеного пункту та ВПО нагадали, що перевірка здійснюється  шляхом фізичного відвідування місця розміщення внутрішньо переміщених осіб. Мета такого контролю - перевірка:

  • факту такого розміщення, 

  • безплатності розміщення,

  • кількості розміщених осіб та умов їх проживання, 

  • документів, що посвідчують особу, свідоцтва про народження малолітньої дитини, яка є внутрішньо переміщеною особою (у тому числі електронне відображення інформації, що міститься у таких документах),

  • довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або електронної довідки, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік такої особи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Пісочинська селищна рада кожного місяця здійснює прийом заяв на отримання компенсаційних витрат від осіб, що розмістили внутрішньо переміщених осіб.

“Нагадуємо! Отримати виплати можуть повнолітні громадяни України, які безплатно розмістили у себе ВПО, крім членів своєї сім’ї, а саме: власники житла або їхні представники; наймачі (орендарі) житла державної або комунальної власності; спадкоємці, які прийняли спадщину”, - уточнили у селищній раді.

Коли та куди відправляти заяви на отримання компенсації за ВПО, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися