Що не так з документами в “Дії” та чому їх не приймають

Для перетину державного кордону потрібно мати закордонний паспорт фізично

У Державній прикордонній службі України розповіли про перевірку прикордонниками документів через застосунок “Дія”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України.

“У засобах масової інформації поширюється повідомлення, що прикордонники не приймають е-документи у застосунку “Дія” для пропуску через державний кордон. Вкотре зазначимо, згідно з вимогами законодавства, е-паспорт і е-паспорт для виїзду за кордон не є документами, що дають право громадянину України на виїзд з України і в’їзд в Україну”, - наголосили у службі.

Прикордонники також зазначили, що для перетину державного кордону в особи повинен закордонний паспорт фізично. “Е-паспорти можуть допомогти прикордонникам провести додаткову ідентифікацію особи. Також прикордонники можуть прийняти документи в “Дії”, які, наприклад, підтверджують, що особа має інвалідність, або інші документи, необхідні для пропуску через кордон певних категорій громадян”, - пояснили у Держприкордонслужбі.

Також додали, якщо у інспекторів Держприкордонслужби України виникнуть сумніви щодо справжності документів в “Дії” та самого мобільного застосунку, може бути виконана додаткова перевірка.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Центрі надання адміністративних послуг м. Харкова розповіли про результати роботи в жовтні. Серед змін - ще в одному ЦНАП м.Харкова відновлено оформлення паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон. Де та як можна отримати послугу, читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/DPSUkr/15690
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися