На Харківщині не вистачає безплатних дров: хто отримає допомогу

Стало відомо, якими дровами забезпечують жителів Харківщини

У Лозівській громаді обговорили ситуацію із забезпеченням населення паливною деревиною. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради. 

З початку 2023 року по 3 куби паливної деревини отримали 87 домогосподарств. Директор КП “Еко-Сан” Володимир Селезньов розповів, що з кінця серпня забезпечують дровами жителів Лозової, Панютиного та Домахи. З листопада почнуть роботи в Орільці. На жаль, за словами керівника підприємства, кількість заявок набагато більша, аніж видаленої деревини на підприємстві.

Саме це підприємство займається підвозом деревини малозабезпеченим верствам населення громади, які користуються виключно пічним опаленням.

У Лозівській громаді зазначили, що часткове забезпечення дровами здійснюють використовуючи видалені аварійні дерева.

В Управлінні праці та соціального захисту населення ретельно вивчають усі заяви потребуючих, інформує керівник Вікторія Кіпкало. 

Рішення про виділення деревини паливної тим чи іншим верствам населення, затверджує виконавчий комітет Лозівської міської ради.

У четвер, 2 листопада, на сесії міської ради погодили виділення коштів на закупівлю дров. Закупівлю паливної деревини виконають через тендерні процедури. На одне домогосподарство виділятимуть по три куби дров.

“Першочергово забезпечуватимемо інвалідів першої групи, людей з інвалідністю підгрупи "А", багатодітні родини, самотніх людей похилого віку 85+”, поінформувала начальниця Управління праці та соціального захисту населення Вікторія Кіпкало.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, скільки коштують дрова в Харківській області




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися