Що робилося в одній з громад Харківщини в жовтні (ФОТО)

У Дергачах минулого місяця ремонтували вулиці, будинки, видавали гуманітарну допомогу

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко розповів, що відбувалося в громаді в жовтні, повідомляють "Коментарі. Харків".

У жовтні окупанти продовжували завдавати ударів по території Козачолопанського та Токарівського старостинських округів. У результаті ворожої атаки зазнали руйнувань декілька десятків приватних будинків. У Козачій Лопані ворожими снарядами було суттєво пошкоджені енергетичні комунікації, частина селища залишається без світла. Водночас Сили оборони України ліквідували декілька ворожих диверсійних груп. За словами начальника Дергачівської міської військової адміністрації, ознак підготовки ворога до повторного наступу на Дергачівщину не фіксується.

Щодо відновлення пошкоджених об'єктів, Вячеслав Задоренко зазначив, що коштом міського бюджету продовжується відновлення доріг Дергачівської громади. Протягом жовтня у Дергачах капітально відремонтували асфальтне покриття на вулицях:

  • Сербіна (від Професійної до 23 Серпня),

  • Садовій (від Соснової до буд. №28),

  • Вокзальній (від Сумського шляху до 1 Травня).

Також було виконано поточний ремонт на вулицях Абрикосовій, Потьомкіна, 1 Травня, провулку Степовому. 

Завдяки співфінансуванню з обласного та міського бюджетів у Дергачах триває відбудова багатоквартирних будинків на вулицях Центральній та 23 Серпня. Розпочато аварійні роботи у двоповерхових будинках у Руській Лозовій, де також зусиллями Харківської ОВА реконструюється медична амбулаторія та будується адміністративний центр. Ремонти амбулаторій у Великих Проходах та Руській Лозовій знаходяться на завершальному етапі.

Зусиллями комунальних підприємств протягом жовтня у Дергачах було прибрано 6 стихійних сміттєзвалищ, ліквідовано 3 пориви водогону. У провулку Дергачівському завершуються роботи із заміни центрального міського водогону.

На Дергачівщині реалізується програма підтримка Збройних сил України, в ході якої під потреби військових частин міська рада закупає і передає нашим захисникам необхідне технічне обладнання: морозильні камери, обігрівачі, принтери, портативні електростанції, ноутбуки тощо.

Мешканці громади продовжують отримувати продовольчу допомогу, санітарно-гігієнічні товари та ремонтні комплекти, які надходять завдяки налагодженій координації з благодійними організаціями. Коштами міського бюджету через Дергачівський гуманітарний центр відбувається реалізація програми підтримки населення у відновленні домоволодінь, які з тих чи інших причин не підпадають під програму “єВідновлення”. Місцева програма передбачає надання людям шиферу, цегли та інших будматеріалів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, який бізнес відкривають жителі Харкова та області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися