На Харківщині перевірили посіви: які загрози для майбутнього урожаю виявили

На полях виявили ураження посівів

Упродовж останнього тижня спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки перевірили посіви на полях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Фахівці зазначили, що на 53% обстежених площ з отриманими сходами озимої пшениці, а також на всіх полях з-під кукурудзи, соняшнику і на неорних землях були виявлені мишоподібні гризуни за чисельності 1,0-3 колонії на гектарі.

“Надалі очікується міграція гризунів на посіви озимих зернових колосових, озимого ріпаку та багаторічні трави, а розвиток залежатиме від погодних умов та наявності кормової бази”, - повідомили в головному управлінні.

Також у посівах озимої пшениці на 47% обстежених площ виявлені злакові цикади за чисельності 1,0-2 екз. на кв. м; 1,0% рослин було заселено злаковими попелицями. Також на 53% обстежених площ озимини виявлене слабке ураження 1,0-3% рослин кореневими гнилями за розвитку хвороби 0,6-1%.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на середину жовтня аграрії Харківської області зібрали півтора мільйона тонн зернових.

У Департаменті агропромислового розвитку ХОВА повідомили, що аграріями вже зібрано 1,5 млн тонн зернових та зернобобових культур. В тому числі обмолочено 1 млн тонн пшениці (продовольчої – 650 тис. тонн); 300 тис. тонн ячменю, жита – 2,8 тис. тонн жита, 4,2 тис. тонн гречки.

Директор Департаменту агропромислового розвитку ХОВА Андрій Дорожко повідомив, що прогнозний обсяг виробництва зернових культур очікується на рівні 2,4 млн тонн зерна, що на рівні 2022 року.

Скільки зерна планували експортувати, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися