Що відбувається з зерном у Харківській області

Зерно з Харківщини планують експортувати

Аграрії Харківської області зібрали півтора мільйона тонн зернових. Такі дані були озвучені на апаратній нараді у Харківській ОВА, повідомляють "Коментарі. Харків".

Обговорюючи стан продовольчої безпеки, начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив на необхідності постійного аналізу даних щодо обробки та мінування сільськогосподарських земель, а також щодо питання компенсації транспортної логістики для аграріїв.

У Департаменті агропромислового розвитку ХОВА в області повідомили, що аграріями вже зібрано 1,5 млн тонн зернових та зернобобових культур. В тому числі обмолочено 1 млн тонн пшениці (продовольчої – 650 тис. тонн); 300 тис. тонн ячменю, жита – 2,8 тис. тонн жита, 4,2 тис. тонн гречки.

Зараз триває збір кукурудзи на зерно, а також збирають технічні культури. Уже зібрано 52% від засіяної площі соняшника та 67% від засіяної площі сої. Вже завершено збір озимого ріпаку, якого намолочено майже 34 тис. тонн.

Директор Департаменту агропромислового розвитку ХОВА Андрій Дорожко повідомив, що прогнозний обсяг виробництва зернових культур очікується на рівні 2,4 млн тонн зерна, що на рівні 2022 року. Для внутрішнього споживання достатньо 723 тис. тонн, тому близько 1,2 млн тонн буде реалізовано в інші регіони країни та частково експортовано.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині планують збільшити посівні площі. Про це розповів заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов. Зараз аграрії регіону працюють на площі в 1 млн 178 тис. гектарів. Ця площа на 12,5% більша ніж торік.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися