У Харкові виникають проблеми з каналізацією: причини

Днями господарі однієї з квартир у Харкові примудрилися протягом дня кілька разів “забити” каналізаційний стояк будівельним сміттям

У КП “Харківводоканал” нагадали жителям Харкова про необхідність дотримуватися  правил експлуатації систем водовідведення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію компідприємства. 

“Ремонтні бригади управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем КП “Харківводоканал” щодня усувають у будинках міста близько 40 засмічень господарсько-побутової каналізації”, - повідомили у комунальному підприємстві.

Працівники дістають при засміченнях комунікацій вологі серветки, будівельні та харчові відходи, підгузки, поліетиленові пакети, ганчір'я, пластикові пляшки та різне побутове сміття. 

Днями в будинку на вулиці Полтавський Шлях господарі квартири примудрилися протягом дня кілька разів “забити” каналізаційний стояк будівельним сміттям. 

На підприємстві уточнили, що, крім того, що бригади втрачають дорогоцінний час на ліквідації цих у більшості своїй складних аварій, ще системам водовідведення завдаються непоправні механічні пошкодження. 

“Тому, переконливе прохання до харків'ян суворо дотримуватись правил експлуатації господарсько-побутової каналізації”, - зазначив керівник управління Валерій Харлан.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 2 листопада спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування перевірили об'єкти водопостачання та водовідведення.

У результаті перевірок виявили порушення на 125 (100%) об’єктах централізованого, 441 (94,8%) об’єкті децентралізованого водопостачання та на 5 об’єктах водовідведення (55,6%).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися