В одній з громад Харківщини безоплатно видаватимуть мінеральні добрива: як подати заявку

Видача добрив запланована на листопад-грудень 2023 року

Агровиробники Дергачівської громади можуть отримати безоплатні мінеральні добрива для весняної посівної у 2024 році. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради.

У міській раді пояснили, що уряд США у межах ініціативи “AGRI - Україна” безоплатно надасть 7 тисячам українських агровиробників мінеральні добрива для весняної посівної. Українським агровиробникам передадуть 14 тисяч тонн добрив. Кожен учасник програми зможе отримати до 2 тонн мінерального добрива (карбамід) на господарство.

Прийом заявок на отримання допомоги триватиме з 1 по 14 листопада 2023 року.

Отримати добрива зможуть агровиробники, які:

  • мають в обробітку від 5 до 500 га у будь-якій області України (за винятком тимчасово окупованих територій);

  • вирощують зернові або олійні культури;

  • зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, а також як сімейні фермерські господарства;

  • відповідають іншим умовам програми.

“Погоджені заявники, які обробляють від 5 до 20 гектарів землі (власна та орендована), отримають по одній тонні добрива, а ті, хто обробляють від 20 до 500 га - по дві тонни. Пріоритетність в отриманні добрив матимуть господарства, власниками або заявниками яких є жінки (згідно з інформацією в системі ДАР)”, - пояснили у міській раді.

Зареєструвати заявку на отримання допомоги здійснюватиметься в Державному аграрному реєстрі (ДАР) у розділі “Доступні програми” - USAID АГРО карбамід під ярі зернові та олійні культури в сезоні 2024 року.

Видача добрив запланована на листопад-грудень 2023 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Лозівській громаді обговорили ситуацію із забезпеченням населення паливною деревиною. З початку 2023 року по 3 куби паливної деревини отримали 87 домогосподарств.

Детальніше про забезпечення жителів громади паливною деревиною читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися