У Харківській області перевіряють проживання ВПО та скасовують виплати (ФОТО)

За результатами перевірки було тимчасово позбавлене статусу учасника програми через відсутність ВПО за місцем проживання

Працівники відділу соціального захисту Дергачівської міської ради здійснили черговий виїзд у межах перевірки учасників програми “Прихисток”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради. 

У міській раді нагадали, що для власників приватних домоволодінь передбачена щомісячна грошова компенсація за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб. Головними вимогами програми є постійне та фактичне проживання осіб зі статусом ВПО у приймаючої сторони. 

У міській раді уточнили, що у Дергачівській громаді зареєстровано 85 власників домоволодінь, які розмістили у себе 201 переселенця. Під час виїзду було перевірено 4 домогосподарства, одне з яких за результатами перевірки було тимчасово позбавлене статусу учасника програми через відсутність внутрішньо переміщених осіб за місцем проживання.

“Подібні перевірки здійснюватимуться на регулярній основі. Представники відділу соціального захисту попередньо узгоджують візит з учасниками програми “Прихисток” та внутрішньо переміщеними особами. Якщо людина працює або зайнята власними справами, але дійсно проживає за адресою, то особа має можливість оперативно прибути на місце перевірки”, - уточнили у міській раді.

У міськраді звернулися до учасників програми “Прихисток”, а також до внутрішньо переміщених осіб Дергачівської громади. “Якщо ви повернулися до місця проживання за реєстрацією та фактично не проживаєте за вказаною вами адресою у довідці ВПО - вас буде позбавлено відповідного статусу”, - йдеться у зверненні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, хто з переселенців має право на отримання виплат у 2023 році




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися