Хто з переселенців має право на отримання виплат у 2023 році

Як внутрішньо переміщеним особам поновити виплату грошової допомоги

Понад 5 тисяч переселенців знайшли прихисток у 154 інтернатних закладах. Значна частина з них - внутрішньо переміщені особи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Деяким особам, які перемістилися до пансіонату і раніше не перебували на повному державному забезпеченні, припинені виплати. Чи мають право на допомогу на проживання особи, які до поселення в інтернаті перебували вдома або в лікарні?

“На виплати мають право особи, які до переміщення та взяття їх на повне державне утримання на новому місці, проживали у власному житлі та/або перебували в лікарні”, - пояснили у відомстві.

Щоб отримати допомогу, така внутрішньо переміщена особа повинна звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації із заявою про поновлення (призначення) допомоги на проживання.

“У разі, якщо вам відмовляють у таких виплатах, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію за коротким номером: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39”, - уточнили у міністерстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині продовжують плідно працювати та створювати кращі умови проживання для внутрішньо переміщених осіб міста Первомайський. У міській раді повідомили, що протягом серпня-жовтня у Первомайському закладі дошкільної освіти провели ремонт харчоблока.

У межах проведених робіт: замінили металопластикові двері, розібрали підлогу та улаштували покриття з керамічної плитки, провели оздоблювальні роботи стін та стелі, виконали сантехнічні роботи з водопостачання, виконали сантехнічні роботи з водовідведення, виконали сантехнічні роботи з опалення, виконати електромонтажні роботи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися