Окупанти зруйнували 95% інфраструктури: що відновили в одному із сіл на Харківщині

Усього з моменту деокупації в Харківській області відновили електропостачання для близько 210 тисяч абонентів

У четвер, 9 листопада, світло повернули в оселі усіх абонентів у с. Руська Лозова Харківського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Очільник ХОВА розповів, що цей населений пункт значно постраждав від ворожої окупації. Росіяни зруйнували в селі 25% будинків та 95% інфраструктури електропостачання. Щоб її відновити, фахівцям "Харківобленерго" довелося повністю замінити дроти, встановити по селу 700 нових електроопор, відремонтувати підстанції тощо.

Зараз в селі мешкає близько 1500 людей, це втричі менше ніж до початку повномасштабного вторгнення. Однак, за словами Олега Синєгубова, мешканці поступово повертаються у свої будинки та налагоджують нове життя.

Усього з моменту деокупації в Харківській області відновили електропостачання для близько 210 тисяч абонентів. 

“Дякую нашим енергетикам, які роблять усе можливе, щоб якнайшвидше відновити живлення для усіх мешканців області”, - зазначив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківському районі продовжують відбудовувати житло, заклади медицини і освіти

Приміром у Дергачах цьогоріч планують відновити 17 будинків коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам розповів, що у місті Дергачі триває відбудова житлових будинків на вулицях Центральній та 23 серпня. Вже завершують зовнішні роботи. Спеціалісти підрядних організацій виконують утеплення фасадів, там, де це необхідно, замінюють вибиті вікна й двері, облаштовують під'їзди та підвальні приміщення.



Джерело: https://t.me/synegubov/7453
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися