Стало відомо, що буде з одним із пошкоджених будинків на Салтівці

Роботи з відновлення будинку мають бути завершені до кінця 2024 року

У Харкові планують відновлювати будинок, розташований по вулиці Бучми, 36. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру. 

Очікувана вартість відновлювальних робіт становить 171,5 мільйона гривень. Відповідний тендер розміщено на сайті “Prozorro”. “Поки що це найбільша сума, яку збираються витратити на відновлення одного пошкодженого будинку”, - повідомляють у ХАЦ.

Заплановані відновлення зовнішніх стін, перекриттів, ремонт ліфтових шахт та вентиляційних блоків, заміна пошкоджених конструкцій балконів, заміна дверей та вікон, ремонт покрівлі, утеплення фасаду, заміна систем водопостачання, каналізації, опалення, електрики, відновлення ліфтів та інше.

Будинок по вулиці Бучми, 36 потрапляв під ворожі обстріли понад десять разів.

У ЗМІ з посиланням на очільника Харкова Ігоря Терехова повідомляли, що у  грудні 2022 року у будинку залишалось усього восьмеро людей. У травні 2023 року мешканці будинку викладали відео і розповідали, що в будинку немає комунікацій.

У КП “Харківводоканал” повідомляли, що у червні у цьому будинку з’явилось водопостачання.

Роботи з відновлення будинку мають бути завершені до кінця 2024 року.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що працівники комунальних підприємств продовжують проводити ремонтні роботи в багатоквартирних будинках Харкова.

У Холодногірському районі спеціалісти КП “Харківспецбуд” продовжують ремонтувати покрівлі житлових будинків. Зокрема, роботи тривають на вул. Полтавський Шлях, 22 та вул. Петра Болбочана, 46. Крім того, комунальники відновлюють покрівлю житлового будинку на пр. Слави, 11, пошкоджену внаслідок обстрілів.

Працівники КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство" продовжують закривати контури в житлових будинках у Салтівському, Немишлянському та Київському районах.  Детальніше про проведення ремонтних робіт у будинках Харкова читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися