Стало відомо, коли будуть виплати ВПО у листопаді

Виплати ВПО у листопаді будуть профінансовані вчасно

На виплати ВПО у першому періоді листопада наразі передбачено майже 5,8 мільярда гривень. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Це питання обговорювалося на учорашньому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Як повідомив представник Мінсоцполітики, платіжні документи на виплати ВПО у першому періоді поточного місяця будуть направлені до Держказначейства 15 листопада. Після цього протягом кількох днів гроші надійдуть на банківські рахунки внутрішніх переселенців.

"На гарячі лінії Мінреінтеграції звертається велика кількість внутрішньо переміщених осіб з питаннями щодо виплат допомоги на проживання. Дуже важливо, щоб виплати ВПО надходили людям вчасно. Досить часто – це єдині кошти, на які вони можуть розраховувати", – зазначила Ірина Верещук.

Якщо у вас є питання щодо виплат, звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків втратить приблизно 4 мільярди гривень "військового ПДФО": як це вплине на місто

У міських бюджетів забрали "військове ПДФО". Як це вплине на Харків? Які статті видатків у Харкові можуть зразу "відпасти" через брак коштів у бюджеті і чи залишиться бюджет Харкова профіцит ним – журналіст сайту "Коментарі. Харків" запитала у експертів.

Політолог Аналітичного центру "Обсерваторія демократії" Антон Авксентьєв зазначає, що за перші дев’ять місяців 2023 року до міського бюджету Харкова надійшло 2,6 мільярдів гривень "військового ПДФО", що склало 17% його дохідної частини. З 1 жовтня 2023-го і до кінця того року, в якому буде скасовано воєнний стан, усі податки військовослужбовців зараховуватимуться виключно до Державного бюджету. Відповідно, для Харкова це близько 3,5-4 мільярдів грн. недоотриманих коштів на рік. Як це вплине на Харків – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися