Коли у Харкові відзначатимуть День Святого Миколая та Різдво Христове

Поки не затверджено графік проведення новорічних та різдвяних свят у м. Харків

Цього року відбулися зміни - Православна церква України перейшла на сучасний (новоюліанський) церковний календар. Зміни запровадили з 1 вересня 2023 року, коли розпочався церковний рік. Відповідно до нового календаря змінилися дати відзначення усіх релігійних свят. Так, приміром, День Святого Миколая, який фактично розпочинає цикл Новорічно-різдвяних свят, за новим календарем припадає на 6 грудня, а Різдво Христове - на 25 грудня. 

Видання  "Коментарі. Харків" звернулося до Харківської міської ради з питанням - коли відзначатимуть зимові свята у Харкові та які локації для цього обрані.

“У зв'язку з тим, що на цей час не затверджено графік проведення новорічних та різдвяних свят у м. Харків, у Харківській міській раді не створювалася інформація щодо проведення святкових заходів до Дня Святого Миколая та до Різдва Христового, тому не визначалися локації проведення цих заходів”, - повідомили у виконавчому комітеті Департаменту культури Харківської міської ради. 

Також уточнили, що у Харківській міській раді відсутня запитувана інформація.

При цьому варто зазначити, що станом на 7 листопада працівники Центрального парку почали прикрашати станції метро Харкова до новорічних свят. Перші гірлянди та візерунки вивісили на "Науковій". Як і минулого року, мають оздобити 5 станцій підземки. Роботи планують завершити до початку грудня.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині починають підготовку до Нового року - стартувала реєстрація на отримання новорічних подарунків для дітей.

Кому видаватимуть подарунки, читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися