Космічні платіжки за газ: мешканця Харківщини зобов'язали сплатити понад 85 тис. грн боргу

Суд змусив жителя Харківщини сплатити за газ понад 85 тис. грн

Дергачівський районний суд Харківської області зобов'язав клієнта "Харківгазу" доплатити за газ 86 тис. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Обозревателя”.

Працівники газового підприємства оглянули лічильник клієнта, не помітили нижнього відбитка на пломбі та вирішили, що на цій підставі варто провести донарахування за газ.

Ухвалене відповідне рішення суду № 619/4238/23. Так, згідно з правилами, якщо виявлено втручання в роботу лічильника, то всі показання за газ вважаються недійсними. До вже сплаченої суми додають той об'єм газу, який теоретично міг спожити клієнт згідно з нормативами споживання.

Не помітивши нижній відбиток на пломбі заводу-виробника, прилад обліку відправили на перевірку. Лічильник спочатку помістили в спеціальний футляр, а потім зняли та відправили на експертизу. Там порушення підтвердили.

"Існує доступ до відлікового механізму… За результатами позачергової повірки лічильника газу споживача визнано "Непридатними до застосування", - йдеться в результатах експертизи.

Суд ухвалив рішення зобов'язати клієнта виплатити на користь Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Харківгаз" заборгованість за донарахований об`єм природного газу у розмірі 86 248 грн. Також клієнт має заплатити судовий збір.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заборонено робити з газом у зимовий період. “Опалювати оселю за допомогою газових плит і духовок категорично заборонено. Ви ризикуєте отруїтись чадним газом”, - наголосили у Харківській філії “Газмережі”.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися