Переселенцям пропонують особливі умови іпотеки: що відомо

Переселенці можуть придбати житло на вигідних умовах

ВПО можуть придбати житло за програмою пільгового іпотечного кредитування “єОселя”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

З жовтня 2022 року умовами програми скористалися вже понад 4 тис. українських родин, а загальна сума виданих іпотек перевищила 6 млрд грн.

3 1 серпня 2023 року на забезпечення доступним іпотечним кредитуванням можуть претендувати, в тому числі внутрішньо переміщені особи.

Станом на 23 жовтня правом на отримання доступного іпотечного кредиту на житло скористалися 19 сімей з-поміж ВПО. Кількість заявок від переселенців поступово зростає.

Відповідно до умов програми переселенці можуть придбати житло на вигідних умовах. А саме на строк до 20 років під фіксовану відсоткову ставку 7% річних у гривні на весь період кредиту.

Предметом іпотеки за Програмою можуть бути майнові права на:

- житло, що будується в акредитованих уповноваженими субʼєктами (банками) обʼєктах;

- зареєстроване відповідно до законодавства житло, розташоване у багатоквартирних будинках, прийнятих в експлуатацію не раніше ніж за 3 роки до дати укладення кредитного договору.

Докладніше з умовами Програми можна ознайомитися за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що понад 5 тисяч переселенців знайшли прихисток у 154 інтернатних закладах. Значна частина з них - внутрішньо переміщені особи.

“На виплати мають право особи, які до переміщення та взяття їх на повне державне утримання на новому місці, проживали у власному житлі та/або перебували в лікарні”, - пояснили у відомстві.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися