У Харкові збільшується кількість скарг: чим незадоволені містяни

Харків'яни пропонують обладнати бювети безплатної роздачі артезіанської води у кожному районі міста

Жителі Харкова звернулися до влади міста з проханням встановити бювети з питною водою. Відповідна ініціатива була зареєстрована на сайті петицій до влади міста, повідомляють "Коментарі. Харків".

Автор звернення, Валерій Яковенко, пояснив, що у Харкові гостро стоїть питання якості питної води. На його переконання, вода, яка подається в дома мешканців міста, не є найкращої якості в основному з-за зношеності водогонів. “Більша частина містян використовує для пиття та приготування їжі покупну воду, чи розливну з автоматів та цистерн. А це є значні додаткові витрати з сімейного бюджету особливо для малозабезпечених родин та пенсіонерів”, - наголосив автор петиції.

Валерій Яковенко зазначив, що у міста є можливість видобутку артезіанської води зі свердловин. “Тому пропоную обладнати бювети безплатної роздачі артезіанської води у кожному районі міста, недалеко від жилих мікрорайонів. Особливо це актуально в даній ситуації в умовах воєнного стану, коли можливі складності централізованого водопостачання”, - наголосив автор звернення. 

Підтримати петицію можна протягом 87 днів за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за 9 місяців 2023 року в м. Харкові та Харківській області за санітарно-хімічними показниками досліджено 1124 проби води. Спеціалісти перевіряли воду з джерел нецентралізованого водопостачання (колодязі та каптажі джерел). 

Моніторинг показав, що 44,0% перевірених джерел не відповідали вимогам встановлених норм.

Детальніше про результати перевірки якості води в Харкові, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися