Стало відомо, де в Харкові встановлять новорічну ялинку

Ігор Терехов запевнив, що попри обстріли свята будуть

Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону розповів про організацію святкування Нового року в місті у 2023 році, повідомляють "Коментарі. Харків". 

Очільник міста розповів, що у Харкові встановлять святкову ялинку на станції метро. 

“Попри обстріли будуть свята. Минулого року ми встановили ялинку на станції метрополітену, де проводили концерти для діточок. Тож будемо продовжувати цю традицію. Встановимо ялинку, прикрасимо станції метро, робитимемо все, щоб наші діти відчували свято, попри жахливу війну, яку розв’язала російська федерація”, - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що цього року відбулися зміни - Православна церква України перейшла на сучасний (новоюліанський) церковний календар. Зміни запровадили з 1 вересня 2023 року, коли розпочався церковний рік. Відповідно до нового календаря змінилися дати відзначення усіх релігійних свят. Так, приміром, День Святого Миколая, який фактично розпочинає цикл Новорічно-різдвяних свят, за новим календарем припадає на 6 грудня, а Різдво Христове - на 25 грудня. 

Видання  "Коментарі. Харків" звернулося до Харківської міської ради з питанням - коли відзначатимуть зимові свята у Харкові та які локації для цього обрані.

“У зв'язку з тим, що на цей час не затверджено графік проведення новорічних та різдвяних свят у м. Харків, у Харківській міській раді не створювалася інформація щодо проведення святкових заходів до Дня Святого Миколая та до Різдва Христового, тому не визначалися локації проведення цих заходів”, - повідомили у виконавчому комітеті Департаменту культури Харківської міської ради.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися