В одному з будинків Харкова замість газу пішла вода: що сталося

В декількох квартирах п’ятиповерхового дому зникло газопостачання

У будинку в Салтівському районі замість газу газопроводами потекла вода. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської філії “Газмережі”.

Таку несподіванку підготував для сусідів мешканець будинку. Жителі викликали аварійно-диспетчерську службу.

Спеціалісти виявили, що порушник замість газопроводу помилково під’єднав до газової колонки водопровід. Самовільне втручання в систему газопостачання призвело до того, що в декількох квартирах п’ятиповерхового дому зникло газопостачання.

Фахівці Харківської міської філії “Газмережі” провели повне обстеження газових мереж та лічильників, перевірили систему на щільність та герметичність та відновили газ постраждалим сусідам. Крім порушника, який повинен компенсувати витрати з відновлення системи газопостачання.

“Наголошуємо, що категорично заборонено самовільно втручатися в роботу газорозподільної системи. Проводити заміну, ремонт, встановлення або перенесення газового обладнання мають право лише кваліфіковані спеціалісти. Суворо дотримуйтеся правил безпеки, адже газ – це не іграшка, недбалість може коштувати комусь життя”, - наголосили у компанії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Дергачівський районний суд Харківської області зобов'язав клієнта "Харківгазу" доплатити за газ 86 тис. грн.

Працівники газового підприємства оглянули лічильник клієнта, не помітили нижнього відбитка на пломбі та вирішили, що на цій підставі варто провести донарахування за газ.

Детальніше про донарахування боргів за газ у Харківській області читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/khm_grmu/111
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися