Ніч з 15 на 16 листопада буде переломною: до чого готуватися

З 20 листопада опади почастішають, ймовірно йтиме сніг

Представниця гідрометцентру Наталія Птуха розповіла про два останні тижні листопада та дні, коли погода буде найпідступнішою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Nv.ua

Вона наголосила, що зараз багатьох цікавить, коли випаде сніг в Україні. Зараз сніг випав тільки на високогір'ї Карпат, решта території України поки що без снігу.

Цього тижня територія України переважно буде в полі зниженого тиску. Відповідно, майже весь тиждень йтимуть дощі, однак з перервами.

За її словами, 15−16 листопада над південним сходом України навіть циклон може утворитися. Але, знову ж таки, переважатимуть опади в вигляді дощу. Та в ніч на 16 листопада, а також 17 листопада вже можуть бути саме вночі опади змішаної фази, тобто дощ із мокрим снігом.

На 17 листопада навіть є вірогідність того, що і вдень може прориватися мокрий сніг, тобто спостерігатимуться опади змішаної фази. Але очікувати на якісь довготривалі утворення снігового покриву поки що не варто, воно все одразу буде танути, тому що температури зберігатимуться переважно плюсові.

Наталія Птуха розповіла, що 15−16 листопада температура повітря вночі та вдень становитиме +3…+8. 17−18 листопада вночі очікується від +3 до -4, в денні години температура повітря може досягати +5. 

За розрахунками, які є на сьогодні, саме після 20 листопада, з 3-ї декади більше шансів, що опади вже будуть змішаної фази — мокрий сніг з дощем, або ж твердої фази, тобто сніг. І переважно це північні та північно-східні області. Там подекуди вже може сніговий покрив утворюватися.

Температура надалі, у третій декаді листопада все частіше буде вночі нижче 0, а в денні години трошки вище. Тобто, середньодобова температура вже буде близько 0″.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, коли у Харкові випаде сніг.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися