Харків'ян попередили про шахраїв: зловмисники можуть пропонувати важливі послуги

У газовій компанії Харкова попередили, що не пропонують послуги з перевірки та ремонту димоходів

У газовій компанії звернулися до жителів Харкова та попередили про ймовірних шахраїв. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської філії “Газмережі”. 

У компанії наголосили на важливості правильного обслуговування димоходів та вентиляційних каналів.

“Від правильної роботи димоходів та вентиляційних каналів (ДВК) залежить життя та здоров'я споживачів. Регулярна перевірка ДВК забезпечує додаткову газову безпеку в будинку. З особливою пильністю перевіряються газові прилади з відводом продуктів згоряння в димохід”, - зазначили у компанії.   

Вентиляційні канали обслуговуються одночасно з димовими.

У компанії також розповіли, коли потрібно перевіряти димоходи: 

- димоходи опалювальних печей, ємкісних газових водонагрівачів і опалювальних котлів, які працюють сезонно, - не рідше ніж один раз на рік (перед початком опалювального періоду), які працюють цілий рік, - два рази на рік (навесні і восени);  

- димоходи опалювально-варильних печей - не рідше ніж два рази на рік: перед початком і після закінчення опалювального сезону;   

- димоходи від газових проточних і ємкісних газових водонагрівачів для гарячого водопостачання, ресторанних газових плит (залежно від матеріалу) - не рідше ніж один раз на 6 місяців (цегляні, цегляні і азбестоцементні, цегляні і керамічні димоходи) і не рідше ніж один раз на рік (металеві - з товщиною стінки не менше 3 мм, азбестоцементні, керамічні та із жаростійкого бетону). 

“За належну експлуатацію димових та вентиляційних каналів та їхнє своєчасне технічне обслуговування відповідає власник будинку чи квартири згідно з Правилами безпеки систем газопостачання”, - йдеться у повідомленні компанії.

Також споживачів попередили, що не можна використовувати газові колонки та опалювальні котли за відсутності тяги в димоході, а також під час різкої зміни кліматичних умов, наприклад, сильного поривчастого вітру, туману, дощу, снігу.

“Працівники газової компанії не надають та не пропонують послуги з перевірки та ремонту димових та вентиляційних каналів. Завжди перевіряйте посвідчення! Посвідчення газовиків містять логотип та печать Харківської міської філії ТОВ “Газорозподільні мережі України”, а також фото та посаду співробітника”, - наголосили у компанії.    

Також споживачам порадили, якщо відчули запах газу в приміщенні, на вулиці або виявили витік газу - потрібно терміново повідомити до аварійної служби 104.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в одному з будинків Харкова з газопроводу пішла вода. Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.





Джерело: https://t.me/khm_grmu/113
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися