У Харківській області мешканцям виплатять грошову допомогу: подробиці

На засіданні виконкому розглянули питання нарахування компенсації за проживання ВПО

Напередодні у Зміївській міській раді відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. На ньому розглянули 9 питань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради. 

На засіданні виконавчого комітету було погоджено надання матеріальної допомоги 30 мешканцям громади на загальну суму 117 тисяч грн.

Також на засіданні затвердили рішення комісії з питань перевірки достовірності інформації, поданої громадянами для отримання компенсації витрат, що пов'язані з безоплатним тимчасовим розміщенням внутрішньо переміщених осіб. Повідомлялося, що 8 листопада працівники управління соціального захисту перевірили проживання ВПО у 133-х домогосподарствах. За результатами перевірки було складено 89 позитивних актів, по 44-м виникли питання. 

43 власники домогосподарств прийшли на комісію, і пояснили відсутність внутрішньо переміщених осіб під час перевірки. 

Один господар не з'явився. Тому йому було відмовлено у виплаті компенсації за жовтень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області проводять перевірки фактів проживання ВПО. Працівники відділу соціального захисту Дергачівської міської ради здійснили черговий виїзд у межах перевірки учасників програми “Прихисток”.

У міській раді нагадали, що для власників приватних домоволодінь передбачена щомісячна грошова компенсація за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб. Головними вимогами програми є постійне та фактичне проживання осіб зі статусом ВПО у приймаючої сторони. 

За результатами проведених перевірок можуть призупинити чи навіть скасувати виплати за проживання переселенців




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися