У родин з Харківщини за кордоном забирають дітей: що сталося

Дітей намагаються повернути батькам

У п'ятьох сімей з Харківської області, які евакуювалися у країни Євросоюзу через повномасштабне вторгнення росії на територію України, тимчасово вилучили дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Суспільне. Новини”. 

Про цю ситуацію розповіла начальниця служби у справах дітей обладміністрації Тетяна Пономаренко. За її словами, рішення про вилучення дітей ухвалили органи опіки країн, у яких перебували діти. Одну дитину вилучили з родини в Австрії, ще двох — в Німеччині, також двоє дітей не живуть з батьками у Швеції.

Тетяна Пономаренко повідомила, що діти були відокремлені від батьків і втратили можливість на це на певний час за рішеннями сторін органів опіки та піклування тих країн, які їх прийняли. За її словами, діти не мають можливості проживати зі своїми біологічними батьками. 

Тетяна Пономаренко наголосила, що дітей намагаються повернути батькам: "Робота у цьому напрямку проводиться, служба у справах дітей веде листування напряму з Соціальною сервісною службою, з Міністерством закордонних справ і з представниками тих країн, на території яких проживають ці діти. Сподіваємося, що найближчим часом діти будуть повернуті до батьків, і повернуться на територію України".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові через війну збільшується кількість людей, які потребують допомоги.

Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан розповіла, що у Харкові до війни мешкало майже 1,5 млн осіб, з них - 220 тис. дітей. Сьогодні ці цифри значно менші, але через війну збільшилась кількість тих, хто потребує допомоги.

Які програми допомоги дітям діють в Харкові, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися