Харків'яни через аварію залишилися без води: що відомо

Водовід, який потребував ремонту, забезпечує водою мешканців кількох мікрорайонів

У Харкові бригади служби водопровідних мереж Новобаварського району КП “Харківводоканал” оперативно відремонтували водовід. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Аварійна ситуація виникла на вул. Академіка Богомольця.

Керівник служби Євген Сальков розповів, що перед початком проведення відновлювальних робіт підприємство попередило містян про тимчасове призупинення водопостачання та забезпечило підвезення води автоцистернами.

Водовід, який потребував ремонту, забезпечує водою мешканців кількох мікрорайонів. Тож спеціалісти спланували проведення робіт так, щоб якнайшвидше ліквідувати аварійну ситуацію. 

“Під час виконання відновлювальних робіт встановили дві нові засувки та відновили водопостачання на чотири години раніше, ніж планували. Крім того, відремонтували магістраль на вул. Москалівській. Також усуваємо аварійну ситуацію на вул. Клавдії Шульженко”, - розповів Євген Сальков.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові перевірили якість води з джерел нецентралізованого водопостачання (колодязі та каптажі джерел). За 9 місяців 2023 року в м. Харкові та Харківській області за санітарно-хімічними показниками досліджено 1124 проби води.

У досліджених пробах води спеціалісти виявили перевищення нормативів за показниками загальної жорсткості, каламутності, кольоровості, перманганатної окиснюваності, вмісту нітратів, сульфатів, сухого залишку, аміаку, хлоридів.

Детальніше про результати перевірки води в Харкові читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися