Харків'яни можуть залишитися без опалення: причини

У системі теплопостачання Харкова відбулися важливі зміни

За останні три роки в Харкові встановили 823 теплові рамки з погодним регулюванням, з них 80 - цьогоріч. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Технічний директор КП "Харківські теплові мережі" Євген Кауркін розповів про особливості роботи такого обладнання. За його словами, завдяки контролеру та автоматиці такий тепловий вузол самостійно регулює подачу тепла залежно від погодних умов.

“Тобто рамка відпускає споживачам тепла рівно стільки, скільки потрібно. Це заощаджує витрати газу підприємства на приготування теплоносія, а також позначається на зменшенні оплати за опалення”, - пояснив Євген Кауркін. 

Спеціаліст пояснив, що теплові вузли здебільшого знаходяться в підвалах будинків, де облаштовані укриття. Оскільки під час війни всі вони мають бути відчиненими, іноді теплотехніка страждає від крадіїв або мешканців, які намагаються самотужки регулювати теплопостачання в багатоповерхівці. Тому він закликав харків’ян уважно ставитися до комунікацій у своєму будинку, не втручатися в роботу системи та негайно повідомляти про незаконні дії сторонніх осіб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на початку листопада у м. Первомайський тимчасово обмежували теплопостачання.

“У зв'язку з високою температурою зовнішнього повітря, та з метою недопущення нераціональної витрати енергоресурсів - з 8.00 до 18.00 буде тимчасово припинено теплопостачання міста. З 18.00 теплопостачання буде відновлене”, - повідомили у міській раді.

Як нараховуватимуть плату за опалення - читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися