Виплати для деяких ВПО можуть змінити: що відомо

У міністерстві нагадали, хто може отримати виплати у 2023 році

Віцепрем’єрка Ірина Верещук запропонувала продовжити виплати ВПО родинам із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитячі садки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції. 

Жінки з таких регіонів звертаються на “гарячу лінію” відомства та пояснюють, що у зв’язку з цією ситуацією вони не можуть вийти на роботу.

“Тому їх турбує, чи будуть їм продовжені виплати. Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб”, - уточнили у міністерстві.

Відповідно до постанови КМУ № 332 для родин з-поміж вразливих категорій населення допомога може бути призначена сім’ї ще на один шестимісячний період, якщо у родині є: 

  • діти з інвалідністю;

  • особи, які доглядають за особою з інвалідністю;

  • особи пенсійного віку;

  • особи, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років;

  • неповнолітні та малолітні діти, які прибули без супроводу законного представника;

  • якщо сукупний дохід на одного члена сім’ї не перевищує 4 прожиткових мінімумів.

Віцепрем’єрка запропонувала розширити перелік категорій незахищених верств населення, яким будуть продовжені виплати ВПО ще на пів року.

“Зокрема, я пропоную продовжити такі виплати родинам переселенців із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитячі садочки. Маємо підтримати наших людей, які потрапили у складні життєві обставини внаслідок збройної агресії”, – зазначила Ірина Верещук.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області скасовують виплати за ВПО.




Джерело: https://t.me/minre_ua/4550
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися