На Харківщині перевірили поля: що загрожує майбутньому урожаю

На полях виявили мишоподібних гризунів

Упродовж останнього тижня спеціалісти перевірили ситуацію на полях Харківщини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Перевірки провели спеціалісти Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

На всіх обстежених посівах озимої пшениці й полях з-під кукурудзи були виявлені мишоподібні гризуни за чисельності 1,0-2, на неорних землях – 1,0-4 колонії на гектарі.

Надалі очікується міграція гризунів на посіви озимих зернових колосових, озимого ріпаку та багаторічні трави, а розвиток залежатиме від погодних умов та наявності кормової бази.

У посівах озимої пшениці на 6% обстежених площ виявлене слабке ураження 1,0-2% рослин кореневими гнилями за розвитку хвороби 0,5-1%.

“Землекористувачам під час проведення захисних обробок посівів сільськогосподарських культур необхідно суворо дотримуватись “Переліку пестицидів та агрохімікатів, дозволених до використання в Україні”, а також регламентів та техніки безпеки”, - уточнили в головному управлінні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що станом на 5 листопада на 53% обстежених площ з отриманими сходами озимої пшениці, а також на всіх полях з-під кукурудзи, соняшнику і на неорних землях були виявлені мишоподібні гризуни за чисельності 1,0-3 колонії на гектарі.

“Надалі очікується міграція гризунів на посіви озимих зернових колосових, озимого ріпаку та багаторічні трави, а розвиток залежатиме від погодних умов та наявності кормової бази”, - повідомили в головному управлінні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися