Виплати ВПО в Україні скасують: коли запровадять зміни

Розглядається питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій ВПО

З наступного року постановою Кабміну від 11 липня 2023 року № 709 передбачено припинення виплат на проживання великій кількості ВПО. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Це питання обговорили на нараді за участі представників Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінфіну, Офісу Омбудсмана та коаліції громадських організацій. 

У відомстві розповіли, що захід мав на меті узгодити подальшу політику держави щодо підтримки малозахищених осіб з-поміж внутрішніх переселенців.

Ірина Верещук порушила питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій ВПО. Учасники наради опрацьовували зауваження та пропозиції до відповідного проєкту постанови Кабміну. 

“Ми маємо охопити цілеспрямованою державною підтримкою найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб”, – зазначила Ірина Верещук.

За результатами наради Віцепрем’єрка доручила відповідальним відомствам взяти на контроль кінцевий варіант документа. Щоб усі пропозиції, озвучені посадовцями та представниками громадських організацій, були опрацьовані.

Цього тижня сторони мають далі напрацьовувати подальші кроки для можливості продовження виплат з метою підтримки малозахищених внутрішніх переселенців.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Віцепрем’єрка Ірина Верещук запропонувала продовжити виплати ВПО родинам із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитячі садки. 

Жінки з таких регіонів звертаються на “гарячу лінію” відомства та пояснюють, що у зв’язку з цією ситуацією вони не можуть вийти на роботу. 

Як будуть розв'язувати питання, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/minre_ua/4563
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися