Кількість гуманітарної допомоги може зменшитися: у чому причина

Протягом поточного року майже 1 мільйон мешканців Харківщини отримали міжнародну гуманітарну допомогу

На польській стороні кордону тривають страйки - учасники не пропускають через контрольно-пропускні пункти вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою, які прямують до України.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію посиланням на Facebook сторінку заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергія Деркача.

“Очевидно, що заяви про пропуск гуманітарної допомоги та небезпечних вантажів теж не відповідають дійсності. Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах.  Передаємо інформацію про ці випадки польським колегам з Міністерства. Чекаємо відповідь, як це корелюється з заявами про безперешкодний перетин таких вантажів”, - написав заступник міністра у повідомлення. 

А тим часом у Мінреінтеграції розповіли про обсяги гуманітарної допомоги, яку отримала Харківщина від міжнародних організацій. 

За даними відомства, протягом поточного року майже 1 мільйон мешканців Харківщини отримали міжнародну гуманітарну допомогу.

З початку 2023 року міжнародні гуманітарні організації надали допомогу 948 620 мешканцям Харківської області. Такі дані оприлюднили в Офісі ООН з координації гуманітарних питань (OCHA Ukraine).

Зокрема, мешканці Харківщини отримали таку гуманітарну допомогу:

  • 780 тисяч людей – харчові продукти;

  • 780 тисяч людей – медичні послуги та медикаменти;

  • 570 тисяч людей – багатоцільову грошову допомогу;

  • 300 тисяч людей – воду, послуги із санітарії та гігієни.

“Крім того, ООН та донори доставили 21 гуманітарний конвой для понад 140 тисяч мешканців прифронтових громад області, де доступ до базових речей і послуг вкрай обмежений”, - уточнили у відомстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині стартувала реєстрація на грошову допомогу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися