Стало відомо, скільки людей проживає у Харкові у 2023 році

У Харківській міській раді пояснили зменшення чисельності жителів

З 2022 року чисельність населення Харкова зменшилася на 200 тис. осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на звіт Харківської міської ради “Основні показники економічного та соціального розвитку м. Харкова за 9 місяців”.

У звіті зазначено, що чисельність наявного населення м. Харкова станом на 01.01.2022 (останні річні статистичні дані) становила понад 1,4 млн осіб. Станом на 01.10.2023 чисельність мешканців Харкова склала майже 1,2 млн осіб.

“Зменшення чисельності населення обумовлено природним рухом та неповерненням харків’ян до власних домівок у зв’язку з постійними обстрілами м. Харкова та втратою ними житла”, - пояснюється у звіті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові спостерігалося кілька хвиль повернення містян, які поїхали з населеного пункту від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України. Так наприкінці серпня Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що в місті спостерігається четверта хвиля повернення харків’ян.

А тим часом жителі міста зазначають, що Харків не зовсім готовий до повернення містян. Вказують на брак громадського транспорту - навіть зареєстрували звернення до влади міста. Авторка звернення Катерина Дементьєва звернулася з проханням повернути маршрут №266. Ініціативу вона пояснює тим, що у зв'язку з частим ремонтом трамвайних колій дістатись цієї частини Салтівки неможливо. “До району повернулося дуже багато людей, а трамваї - єдиний спосіб дістатись до метро і навпроти. Дуже просимо повернути цей маршрут! Сподіваємось на розгляд цієї петиції!”, - наголосила вона.

Детальніше про ситуацію в місті читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися