Стало відомо, що буде з оплатою проїзду у громадському транспорті Харкова

Які програми продовжать фінансувати у Харкові у 2024 році

Виконавчий комітет Харківської міської ради 21 листопада схвалив проєкт бюджету Харківської міської територіальної громади на 2024 рік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

За словами заступника міського голови - директора Департаменту бюджету та фінансів Тетяни Таукешової, загальний обсяг доходів бюджету становитиме 17 млрд грн. 

“Прогнозний обсяг видатків бюджету Харківської міської територіальної громади на 2024 рік розрахований в обсязі 17 млрд грн. Отже, обсяг доходів та витрат - збалансований”, - наголосила Тетяна Таукешева.

За її словами, вперше передбачена дотація з держбюджету на виконання повноважень органами місцевого самоврядування в розмірі 617,4 млн грн. У проєкті також закладене збільшення коштів на освіту з 1,6 млрд до 2,033 млрд грн.

Найбільша питома вага у структурі видатків становитиме оплата праці - 48,4%, або 8,2 млрд грн. На відновлення зруйнованих об'єктів критичної інфраструктури передбачено 1,2 млрд грн.

Як і в попередні роки, збережене фінансування витрат на забезпечення безкоштовного проїзду в метро, трамваях, тролейбусах і автобусах. На це передбачено майже 1,2 млрд грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, скільки містян проживає у Харкові у 2023 році. “Зменшення чисельності населення обумовлено природним рухом та неповерненням харків’ян до власних домівок у зв’язку з постійними обстрілами м. Харкова та втратою ними житла”, - пояснюється у звіті.

Детальніше про ситуацію із чисельністю населення у Харкові читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися