У Харкові щомісяця виплачуватимуть нову грошову допомогу: хто отримає кошти

На реалізацію двох програм у бюджеті громади передбачено 39,5 млн грн

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів про збільшення соціальних виплат у Харкові на 2024 рік, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник міста зазначив, що напередодні виконком схвалив проєкт бюджету громади на наступний рік. Бюджетом передбачена щомісячна адресна грошова допомога неповнолітнім дітям загиблих воїнів. 

“І хоча, звісно, жодна сума не врятує від втрати батька або матері, ми сподіваємося, що ця підтримка хоч трохи полегшить життя рідним полеглих героїв”, - зазначив Ігор Терехов.

У Харківській міській раді уточнили, що в бюджеті закладене надання допомоги малозабезпеченим громадянам та дітям захисників України, які загинули під час воєнних дій (за двома програмами - 39,5 млн грн).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2024 році значна кількість ВПО втратить виплати на проживання.

Це питання обговорили на нараді за участі представників Мінреінтеграції, Мінсоцполітики, Мінфіну, Офісу Омбудсмана та коаліції громадських організацій.  У відомстві розповіли, що захід мав на меті узгодити подальшу політику держави щодо підтримки малозахищених осіб з-поміж внутрішніх переселенців.

Ірина Верещук порушила питання щодо можливості продовження виплат для найбільш незахищених категорій ВПО. Учасники наради опрацьовували зауваження та пропозиції до відповідного проєкту постанови Кабміну.  “Ми маємо охопити цілеспрямованою державною підтримкою найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб”, – зазначила Ірина Верещук.

Що зміниться для переселенців у 2024 році, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися